ACTUEEL

PORTRET FOTOSHOOT | 17 NOV

Vanochtend een marketeer uit Hoogeveen kunnen verblijden met een aantal nieuwe portretfoto's. Omdat de klant vrij duidelijk voor ogen had wat voor soort portretfotografie hij graag wilde hebben (tijdloos, stijlvol, minimalistisch en gefotografeerd tegen een donkere achtergrond) konden we samen heel gericht toewerken naar een mooi eindresultaat met voldoende variatie in expressie voor de klant om uit te kiezen. De beelden zullen voor Linkedin en zakelijke doeleinden worden gebruikt.


INTERIEUR FOTOGRAFIE | 6 NOV

Gisteren mocht ik in Appingedam, in het uiterste Noorden van het land het hotel ‘Het Wapen van Leiden’ vastleggen. Alle kamers van het hotel zijn gerenoveerd en aan mij de eer om de stijlvolle nieuwe ruimtes zo mooi mogelijk te fotograferen. Een technische opdracht en daarom zeker uitdagend. De uitstraling van de fotoserie moet hetzelfde fijne gevoel oproepen als de hotelkamers je geven wanneer je er als bezoeker in verblijft. Ik heb gekozen voor een natuurlijke uitstraling die representatief is en in lijn is met de nieuwe situatie, zonder enige opsmuk. Rechte lijnen, goede lichtinval en oog voor details, zoals het wegwerken van storende elementen die afleiden in het beeld.VIDEO CREATIE B-EXTRA | 28 OKT

Vaste klant B-Extra is op een punt beland waarin video een goede aanvullende rol kan spelen naast de bestaande maandelijkse content creatie. Waar kleurechtheid, materiaal en pasvorm belangrijke pijlers vormen bij productfotografie voor de webshop, ligt bij de fotoshoots op locatie met modellen de nadruk op het gezicht en de doelgroep. Wie het draagt en hoe de sportkleding wordt gedragen. De dynamiek die past bij dit 'sportlifestyle' merk is uitermate geschikt voor bewegend beeld.  Om de 'vibe' nog beter over te brengen op de doelgroep is er daarom voor gekozen om het merk verder te ondersteunen met een serie van vijf videoclips. Per clip zal er steeds één workout centraal staan. We zien de kleding nu echt in actie.PRODUCTFOTOGRAFIE INTERVISSER | 25 OKT

Het bestaande productassortiment van deze groothandel uit Roden in A-merk fris- en sterke dranken is vanaf nu ook verder uitgebreid met productfotografie van snoepartikelen van onder meer Twix, Kit Kat, Mars en Snickers. Hiervoor zijn naast een aantal andere nieuwe blikjes frisdrank de vooraanzichten in de studio gefotografeerd, geretoucheerd en binnen een dag weer opgeleverd aan de klant.


SFEER PROEVEN | 21 OKT

Deze week heb ik weer een nieuwe klant mogen verwelkomen.
Regelmatig word ik naast het maken van portretten en bedrijfsreportages ook geboekt voor het fotograferen van eten. Dit kunnen close-up shots zijn maar ook sfeerbeelden in het restaurant zodat bezoekers online en op sociale media beter de sfeer kunnen proeven. Door de coronacrisis heeft de klant besloten om wijzigingen door te voeren in de formule. Een andere menukaart met meer het accent op 'tipan' gerechten en de keuze uit een ruim aanbod van bijgerechten.

 


VIDEO SHOOT B-EXTRA | 10 OKT

Vandaag zijn er een serie korte clips gefilmd op locatie met zowel de nieuwe als bestaande collectie van B-Extra. Deze zullen op de site en op Instagram worden ingezet.


PORTRETSERIE BIJZONDER VERHAAL | 7 OKT

Voor Donker Groep is deze week een geslaagde portretserie volbracht. Zij zijn thuis in alles wat met binnen- en buitengroen te maken heeft. Het online artikel vertelt het verhaal van Peter over zijn leven en werk als hovenier bij Donker Groen (onderdeel van Donker Groep) met een lichamelijke beperking. Ter ondersteuning bij deze online publicatie zijn een aantal portretfoto’s gemaakt op verschillende locaties in zijn woonplaats Staphorst. Klik hier of op de foto om de portretfoto's te bekijken.


B-EXTRA HERFSTCOLLECTIE 2020 | 3 OKT

Samen met het vaste team van modellen zijn er vandaag weer nieuwe 'lookbook' foto's gemaakt voor zowel de website als social platformen van B-Extra Sportswear.


TEST VIDEOSHOOT LEVI | 30-AUG

Met het oog op de videoshoot voor B-Extra in week 41 (10 oktober) zijn er alvast voorbereidingen getroffen in de vorm van een 'test' shoot. Als de situatie het toe laat verken ik altijd graag de set een aantal weken eerder. Wat biedt de plek allemaal aan mogelijkheden. Hoe is de kwaliteit en de hoeveelheid beschikbare licht in deze omgeving. Wordt vervolgd...


PRODUCT FOTOSHOOT B-EXTRA | 23-AUG

Kleding, zeker als het voor tijdens het sporten is wil je toch graag op het lichaam gedragen zien. Hoe is de pasvorm precies. En niet onbelangrijk, hoe ogen de kleuren en prints. Vandaag zijn een aantal nieuwe shorts gefotografeerd op verschillende modellen.
In overleg met B-Extra is er deze keer gekozen voor een neutrale en frisse look op een witte back-drop. De beelden zullen zowel op Instagram en de website worden ingezet.


'CORPORATE' PORTRETTEN | 9 JULI

"Laat je emoties maar de vrije loop!". Klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. De werknemers van online cadeau en gadgets winkel ditverzinjeniet.nl hebben dit ervaren en mochten aan mij hun ware gezicht(en) tonen. Dit maal geen ingetogen portretsessie. Dat kan eigenlijk ook bijna niet anders als je zo'n unieke merknaam hebt. Van de meest leuke en 'eigen' gezichtsuitdrukkingen zijn vervolgens (uiteraard in goed overleg met de betrokkenen) voor alle zakelijke accounts korte GIF animaties gemaakt speciaal voor in de e-mail handtekening. Daarnaast zullen de portretten ook worden ingezet op flyers en website.


PRODUCTFOTOGRAFIE INTERVISSER | 24 JUNI

Naast blikjes frisdrank zijn er tot voor kort ook zwak en sterk alcoholische dranken te verkrijgen in het assortiment van groothandel Vysser (partner voor horeca & evenementen). Binnen een dag zijn alle nieuwe dranken van nieuwe productfotografie voorzien.


B-EXTRA SHORTS & TIGHTS | 17 JUNI

Afgelopen week was het weer tijd voor nieuwe productfotografie van enkele nieuwe items van B-Extra. Ditmaal in de studio ondanks de fijne zomerse temperaturen buiten. Samen met modellen Kristianne en Lois zijn er weer genoeg mooie beelden geschoten om de website en socials de komende paar weken te voorzien van nieuwe content. Omdat elk artikel eenmalig geleverd wordt en dus uniek is leent dit zich bij uitstek om per shoot met verschillende kleurthema's te werken. De prints en kleuren staan vaak centraal. Voor het team en mij als fotograaf is dat altijd weer opnieuw een creatieve uitdaging. Zeker als je te horen krijgt dat een van de items een luipaard print heeft met de naam Roar. Jungle, savanne, warm en exotisch.

Model: Kristianne
Klant: B-Extra - Short 'Roar'


ZAKELIJK PORTRET OP LINKEDIN | 10 JUNI

Je bestaande profielfoto is niet meer up-to-date.
Of misschien sta je er wel vriendelijk op maar mag het allemaal net een tikkeltje formeler. Maar wel herkenbaar jij. Benaderbaar en professioneel.
Veel klanten denken dat ze niet fotogeniek zijn. Men verontschuldigt zich hier soms bijna voor. Ja de foto’s zijn goed uitgelicht en ook het retoucheren is zorgvuldig gedaan en van goede kwaliteit. Maar het is mijn belangrijkste taak om met jou toe te werken naar die ene paar beste momenten van jezelf. Soms duurt het even. Soms ontstaat iets spontaan. Maar uiteindelijk lukt het altijd. Samen.

Opdracht | Portretserie voor Market Development representative at DocuSign Benelux


NIEUWE SFEERFOTOGRAFIE | 21 MEI

Nieuwe collectie, nieuw beeld. Sport fashion met shorts en tights voor fitness, Crossfit, yoga en atletiek. Dit maal niet met windkracht 6 maar wel met heel veel zand, een enthousiast team, stralende zon en 1,5 meter afstand.

Model: Lois & Bella Poli
Klant: B-Extra


B-EXTRA FASHION SHOOT | 13 APRIL

B-Extra is een onlangs nieuw geïntroduceerd dames sportkleding merk dat shorts voor fitness, Crossfit, yoga en atletiek verkoopt.  Naast basis productfotografie (op en zonder model) voor de online shop zijn de site (banners) en socials ook voorzien van passende sfeerfotografie welke op locatie vlak buiten Hoogeveen zijn gefotografeerd. Benieuwd naar het eindresultaat? Klik dan hier.


PALM SPRINGS SHOOT LOTTE | 12 APRIL

Met het heerlijke weer van de afgelopen weken kon een 'zomerse' shoot in de namiddag natuurlijk niet uitblijven. Onder ideale lichtomstandigheden en geen gesjouw met overbodige apparatuur zijn we samen op pad gegaan om nieuwe content te maken op verschillende locaties in en rondom Hoogeveen met een zomerse vibe en 'sporty' uitstraling. Model: Lotte Meijer


'LETPLANTS' FOTOSHOOT | 23 MAART

LetPlants in Klazinaveen is kweker van seizoens- pot en perkplanten. Door nieuwe artikelen voor op de webshop en behoefte aan nieuwe visuele content voor 'social' media vond afgelopen zaterdag 21 mei een fotoshoot plaats op locatie in een kas midden tussen de planten. Naast packshots van alle nieuwe producten (studio kwaliteit) met neutrale achtergrond zijn er ook sfeerbeelden gemaakt in de nabije omgeving inclusief portretfoto's van de eigenaresse van Letplants.


PRODUCTFOTOGRAFIE VYSSER | 9 MAART

Als onafhankelijke groothandel levert Vysser voor horeca en evenementen diverse bieren, wijnen, sterke dranken en frisdranken vanuit Roden door heel Nederland. Om het beschikbare assortiment online ook goed te kunnen presenteren aan particulieren en bedrijven is er in opdracht van Vysser op zeer korte termijn een kleine dertigtal verschillende soorten A-merk frisdranken voorzien van kwalitatieve productfotografie en packshots.


SFEER & FOOD FOTOGRAFIE | 2-MRT

In samenwerking met Maxime Tauran van Regeltante 2.0 heeft vorige week weer een nieuwe shoot plaatsgevonden bij Restaraurant Magoya in Groningen. Naast het fotograferen van Asian comfort food in verschillende opstellingen (sfeer & flatlay fotografie) waren er ook figuranten aanwezig voor het vastleggen van tafelmomenten op verschillende plekken in het restaurant. Bekijk hier een selectie van de gemaakte foto's voor Magoya.


PORTRET SHOOT | 19-FEB

Voor UX & Visual Designer Jos Reuvers is er deze week een serie nieuwe zakelijke portretfoto's gemaakt vanuit de studio in Hoogeveen. Naast Linkedin zullen de portretten ook intern als profielfoto (e-mail) worden gebruikt.NIEUWE TEAMFOTO OTTEN | 17-FEB

Voor Autobedrijf Otten in Hoogeveen hebben de werknemers hun gereedschap even kort aan de kant gelegd voor het maken van een nieuwe teamfoto. De groepsfoto(s) zullen hoofdzakelijk worden ingezet voor online doeleinden. Bekijk hier een overzicht van gemaakte foto's voor Autobedrijf Otten.


VERSE PRODUCTFOTOGRAFIE | 3-FEB

Bedrukt-fruit.nl is een groothandel in het bedrukken van vers fruit speciaal voor relatiegeschenken. Door uitbreiding van het assortiment en de komst van nieuwe verpakkingen was er behoefte aan kwalitatieve productfotografie voor op de eigen website en zakelijke verkooppunten.ITALIAANSE BRILLEN | 22-JAN

In opdracht van Osinga brillen zijn op korte termijn weer nieuwe sfeerbeelden gecreëerd voor op de 'merk-menu kaart', socials en website. Naast het Italiaanse brillenmerk 'Look' zijn nu ook 'Materika' en kinderbrillenmerk 'Lookkino' voorzien van nieuwe fotografie. Bekijk meer sfeer & productfotografie


SMAKELIJK ETEN | 17-JAN

Asian Bar & Restaurant YIP uit Groningen wordt regelmatig voorzien van nieuwe smakelijke en stijlvolle fotografie voor socialmedia, website en nieuwsbrieven. Naast foto's van gerechten en algemene sfeerbeelden worden speciale thema's (events en feestdagen) tijdens een content shoot ook meteen meegenomen. Planning en voorbereidend werk verloopt altijd soepeltjes met Maxime Tauran van 'Regeltante 2.0'. Bekijk meer bedrijfsreportages en portret


ZAKELIJK PORTRET | 8-JAN

Naast bedrijfsfotografie van onder andere behandelmethodes wordt het personeel van Balans Fysiotherapie & Fitness in Dalfsen ook eens in de zoveel tijd gefotografeerd. De al bestaande zakelijke portretten worden van tijd tot tijd aangevuld met de komst van nieuwe werknemers. Deze week was het de beurt aan nieuw personeelslid Merle.


BECOME EXTRAORDINARY | 13-DEC

Nieuwe klant B-Extra is een onlangs nieuw geïntroduceerd dames sportkleding merk dat shorts voor fitness, Crossfit, yoga en atletiek verkoopt. Naast basis productfotografie (op en zonder model) voor de online shop zijn de site (banners) en socials ook voorzien van passende sfeerfotografie welke op locatie bij Crossfit RFL in de box is gefotografeerd. Bekijk meer fashion & lifestyle fotografie